Evde Çöp Şiş Yapmanın Püf Noktaları
Çöp şiş, Türk mutfağının belki de en çok bilinen ve sevilen yemeklerinden biri. Peki evde çöp şiş, dışarıdaki kadar lezzetli olur mu? Tabii ki! Onu özellikle Ege Bölgesi’nde, İzmir’de yedikleriniz kadar lezzetli yapmak için şahane püf noktalarını sizler için hazırladık.
1. İyi Marinasyon
İyi bir çöp şiş yapmak için en önemli noktalardan biri etin yumuşak olmasıdır. Etin daha yumuşak olması içinse ön marinasyon çok önemlidir. Derin bir kapta 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve baharatlarla birlikte yaklaşık 3 saat kadar eti bekletmek çöp şişin lezzetini ikiye katlayacaktır.
2. Kaliteli Çöp Şiş Seçimi
Burada çöp şişin gıda ile uyumlu ve yanmaz bir ürün olmasının yanı sıra piyasada satılan en kaliteli ürünü seçmek gerekir. Kaliteli bir çöp şiş yaptığınız yemeğin kalitesinde büyük etkiye sahiptir. Çöp şişteki ette lezzet kaybı yaşatmayan ve doğal ürünlerin kullanıldığı çöp şişleri tercih etmelisiniz. Piknik kürdan çöp şiş grubu ürünlerinden olan çöp şişler tam da bu iş için özellikle üretilmiştir.
3. Kaliteli Malzeme
Kullandığını her ürünün kalitesi yemeğin lezzetini doğrudan etkiler. İyi bir et ve mümkünse kasabınızdan istediğiniz orta yağlı bir bonfile bunun için en uygun seçim olacaktır. Özenle seçilmiş bir et, doğal baharatlar ve sızma bir zeytinyağı çöp şiş keyfinizi kesinlikle arttıracaktır.
4. Lezzet Farkı İçin Kuyruk Yağı
Evde çöp şiş yapan herkes bunun restoranlardaki gibi olmadığını söyler Bunun en önemli sebebi ise et restoranlarında kullanılan kuyruk yağıdır. Evde yapacağınız çöp şişin çok daha lezzetli ve restoranlardaki gibi olmasını istiyorsanız kuyruk yağı kullanmayı deneyin. Farkı kesinlikle hissedeceksiniz.